Over MYKITA

Mykita is een jong Duits merk, opgericht in 2003 door de grondleggers van de brillenstudio ic! Berlin: Moritz Krueger, Philipp Haffmans, Daniel Haffmans en Harald Gottschling. De naam Mykita is afgeleid van het Duitse woord voor kinderdagverblijf: het eerste pand van Mykita was gevestigd in een voormalig kinderdagverblijf. De vier heren zijn het echte creatieve kwartet van Brillenmakend Berlijn. Waar anderen bleven hangen in het verleden, wisten deze 4 heren steeds nieuwe materialen en toepassingen te bedenken zonder hun idealen uit het oog te verliezen. Innovatie maar dan in hoogstaande kwaliteit, in een modieuze en hedendaagse uitstraling zodat iedereen een Mykita bril op wil.

Wat maakt MYKITA zo speciaal?

Zoals gezegd ging Mykita verder waar anderen stopten. Ze zijn begonnen om de metalen monturen (die gemaakt waren van chirurgisch staal) te perfectioneren en de veerbevestiging praktisch onverwoestbaar te maken. Dit resulteerde in een lijn Mykita No. 1 die zijn weerga niet kent.

Daarna waren ze (één van?) de eerste die met een 3d-geprinte bril op de markt kwamen. Vanaf het allereerste begin van verbluffende kwaliteit en met een vormgeving, zoals je dat alleen met 3d-print kunt bereiken. De Mylon-collectie is gemaakt van een nieuw materiaal wat door Mykita zelf is ontwikkeld. Deze hele collectie wordt geprint met een 3D-printer.

Vanaf 2014 is Mykita hiermee een van de meest vooruitstrevende brilfabrikanten ter wereld. En de samenwerking met Zeiss brengt de zonnebrillen van Mykita op eenzame hoogtes. Een zonnebril met polariserende of contrast verhogende glazen laten uw uitzicht nog beter tot z’n recht komen.

En ook een “gewone” kunststof bril is geen “gewone” kunststof bril meer. Het acetaat wat voor Mykita Acetate monturen gebruikt wordt, wordt speciaal en exclusief door Mazzuchelli in Noord Italië voor Mykita gemaakt. Met kleuren combi’s en vormgeving die ongekend zijn in de brillenwereld zoals we die kende……………

MYKITA EVENT 21-22 APRIL

21 en 22 april hebben wij bij van Warmerdam een heel groot gedeelte van de collectie in huis. We kúnnen gewoon niet álle brillen in huis hebben, want dan kunnen we niet meer lopen.

Maar als u benieuwd geworden bent, snuffel hieronder, op de website van mykita.com of kom kijken, kom voelen, kom ruiken, kom passen. Want er worden toch wel héle mooie dingen gemaakt, daar in Berlijn!

EEN GREEP UIT DE MYKITA COLLECTIE!

Lite Amak

LITE

AMAK

MYLON CASSIOPEIA

MYLON

CASSIOPEIA

NO1, DEAN

NO1

DEAN

LITE, EERO

LITE

EERO

LITE ESKA

LITE

ESKA

LITE, ESKID

LITE

ESKID

GIORGIO

DECADES

GIORGIO

LITE JAIS

LITE

JAIS

NO1, JOOST

NO1

JOOST

MOJO

MYLON

LEMARE

NO2 SUN LEX

NO2 SUN

LEX

NO1 MARLOWE

NO1

MARLOWE

MOJO

MYLON

MOJO

NUKKA

LITE

NUKKA

MYLON NUNKI

MYLON

NUNKI

LITE OKI

LITE

OKI

NO1 PEACH

NO1

PEACH

NO2 SUN PERCY

NO2 SUN

PERCY

MYLON, POTI

MYLON

POTI

MYLON RANA

MYLO

RANA

NO2 RUBEN

NO2

RUBEN

MYLON SPECTRE

MYLON

SPECTRE

DECADES THABANI

DECADES

THABANI

NO1 THOMAS

NO1

THOMAS