Wat is er mogelijk met contactlenzen?

Niet zomaar elke soort lens is geschikt voor uw oog

Niet zomaar elke soort lens is geschikt voor uw oog. Als u besluit contactlenzen te gaan dragen, gaan we eerst samen met u op zoek naar de lens die het beste bij u en uw oog past. Daarbij staat de gezondheid van uw oog voorop. Zoals u waarschijnlijk wel weet kunnen contactlenzen onderverdeeld worden in harde zuurstofdoorlatende en zachte lenzen.

Welke lenzen zijn het beste?

Dit is voor iedereen verschillend. Het is namelijk afhankelijk van uw sterkte, hoe u het wil gaan dragen en in welke conditie het oog is. Om hier een goed antwoord op te geven is het verstandig om een afspraak te maken met onze contactlensspecialisten. Zij geven u graag advies over welke lens het beste bij u past. Tenslotte is geen een oog hetzelfde.

Zachte Contactlenzen

De Dag-lens

De lens wordt per stuk verpakt en gebruikt. De levensduur van deze lens is één dag, wat hem uitermate geschikt maakt voor occasioneel dragen, bijvoorbeeld alleen voor het sporten of op vakantie. Door de individuele verpakking is de lens ook uitstekend geschikt voor ogen die uiterst gevoelig zijn voor vloeistoffen en afzettingen. Immers, u zet iedere dag een schone en nieuwe set in. U hoeft ze ’s avonds niet te reinigen dus u heeft ook geen gedoe met vloeistoffen.
Prijs vanaf €44,- per 30 dagen.

 

Dag en Nacht dragen

Het paar lenzen heeft een levensduur van 7 dagen en 6 nachten. Na de 7e dag gooit u de lenzen weg, u slaapt een nacht zonder lenzen en de volgende ochtend zet u een nieuw, schoon paar in. Het voordeel van dit systeem is dat u weinig gedoe met in-en-uitdoen heeft en u heeft geen verzorgingsvloeistoffen nodig.
Prijs vanaf €116,- per 12 weken.

 

Twee-weken-lenzen

Deze lenzen zijn zeer hoog zuurstofdoorlaatbaar en hebben daardoor een korte levensduur. Na twee weken vervangt u de lenzen door een nieuw paar. Door de hoge mate van zuurstofdoorlaatbaarheid kan de lens ’s nachts wel eens ingelaten worden maar in den regel moet hij ’s avonds uitgehaald worden. De zeer hoge mate van zuurstofdoorlaatbaarheid zorgt ervoor dat de lens ook in een droge omgeving of met zeer lange en variabele draagtijden als zeer comfortabel ervaren wordt.
Prijs vanaf €116,-. Voor 3 maanden draagtijd.

 

Maandlenzen

Deze lenzen hebben een levensduur van een maand en na die maand gooit u ze ook weg. De lenzen moeten ’s avonds wel uitgedaan worden. Per halfjaar krijgt u 6 paar lenzen mee plus de benodigde vloeistoffen en een nieuw lenshouder. Het voordeel van dit systeem is dat u altijd schone lenzen heeft met een hogere zuurstofdoorlaatbaarheid en altijd reservelenzen heeft.
Prijs vanaf €88,- voor 6 maanden draagtijd.
De aanpasprijs (€50,- / € 60,- / € 80,-) is eenmalig en geldt voor alle systemen.

De proefperiode is 2 maanden. Als u binnen die tijd stopt met lenzen dragen, bedragen voor u de kosten de aanpaskosten. Het restant krijgt u terugbetaald.

 

Bekijk hier het instructiefilmpje Het uitnemen van zachte lenzen en Bekijk hier het instructiefilmpje Het inzetten van zachte lenzen

Nachtlenzen

Nachtlenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. ’s Ochtends doe je de lenzen uit. Overdag kun je dan scherp zien zonder bril of lenzen. Ideaal dus om vrijuit te kunnen sporten, of een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van hooikoorts, droge ogen of vuiltjes achter je lenzen.
Prijs vanaf €179,- per lens.
Aanpaskosten eenmalig €150,-

 

Om uw lensdragen zo compleet en comfortabel mogelijk te maken, adviseren wij om tevens het Lens Service Certificaat met uw vloeistoffen aan te schaffen. Voor (vanaf) €52,- heeft u de beste zorg voor uw ogen. Alle controles zijn kosteloos, vervangende lenzen voor een gereduceerd bedrag (of zelfs gratis!), 10% reductie op uw vloeistof, zonnebril of reservebril.

Daarnaast is het mogelijk om een jaarpakket bij uw vormvaste of Nachtlenzen te nemen. Voor een vast bedrag per jaar heeft u de voordelen van het Lens Service Certificaat maar alle vloeistof is dan ook nog eens bij de prijs inbegrepen. En wij weten zeker dat u met goede contactlensvloeistof uw lenzen verzorgt! In één keer van alle contactlenszorgen verlost!

 

Bekijk hier het instructiefilmpje Het uitnemen van nachtlenzen en bekijk hier het instructiefilmpje het inzetten van nachtlenzen

Vormvaste (“harde”) contactlenzen

Voor sommige correcties kunnen we een betere gezichtsscherpte verwachten met vormvaste lenzen dan met zachte contactlenzen. Tegenpool van een vormvaste lens is dat men meer gevoel heeft bij stofjes en zandkorrels die in het oog komen. Prijs is afhankelijk van het materiaal dat gekozen wordt. Hoe hoger de zuurstofdoorlaatbaarheid van het materiaal, des te hoger de prijs. Tevens is de zuurstofdoorlaatbaarheid gekoppeld aan de levensduur van een vormvaste lens; hoe hoger de zuurstofdoorlaatbaarheid, des korter is de levensduur. Vraag ons naar meer informatie over deze mogelijkheden.

 

Bekijk hier het instructiefilmpje Het uitnemen van vormvaste lenzen en bekijk hier het instructiefilpje Het inzetten van vormvaste lenzen.